logo

خدمات اجرایی

ریموت اپ (Microsoft RemoteApp)
RemoteApp یا TS RemoteApp یک مد خاص از مجموعه خدمات Remote Desktop است که پس از ارایه Windows 2008 R2 به بازار توسط شرکت مایکروسافت مهیا شده است. ریموت اپ (RemoteApp) مانند سیتریکس (Citrix XenApp) برنامه ای است که به کمک ترمینال سرویس (Terminal Service) اجرا می شود و دسترسی راه دور به نرم افزارهای کاربردی را فراهم می کند. کاربرد ریموت اپ به کمک ریموت اپ کاربران راه دور یک سازمان می توانند نرم افزارهای یک یا چند سرور را که در شبکه محلی شان قرار ندارد، از راه دور و مانند نرم افزارهای نصب شده روی رایانه خودشان اجرا کنند. نمونه های زیر کاربرد ریموت اپ (RemoteApp) را نشان می دهد:
1- یک کاربر انبار که به نرم افزار یکپارچه مالی، حسابداری، فروش و انبار نیاز دارد تا اسناد مربوط به ورود و خروج کالاها از انبار را وارد کند و به کمک این نرم افزار با سایر واحدهای کاری شرکت مانند فروش و حسابداری تعامل کاری داشته باشد
2- نماینده فروش یک شرکت در دفتر فروش شعبه شهرستان که به جز رایانه و اتصال اینترنت امکانات دیگری در آن محل ندارد و باید اطلاعات مربوط به فروش هایش را در برنامه سرور مرکزی سازمان وارد کند
3- کارشناس منابع انسانی یک شرکت پیمان کاری در محل پروژه در عسلویه که نیاز دارد اطلاعات مربوط به لیست حقوق، حضور و غیاب و کارکرد پرسنل را در سامانه منابع انسانی شرکت در دفتر مرکزی واقع در تهران وارد کند.
4- فروشنده هایی یا نماینده های یک سازمان که به مشتریان شان در نقاط مختلف مراجعه می کنند و موبایل، تبلت یا احیانا لپ تاپ در اختیار دارند و تنها در کافی نت ها یا کافی شاپ ها می توانند به اینترنت متصل شوند و باید گزارش کارشان در نرم افزارهای دفتر مرکزی ثبت کنند.
به طور کلی هر کاربری که ویژگی دورکاری داشته باشد، در شعبه های یک شرکت یا سازمان مشغول به کار باشد که سرور برنامه یا مدیر آی تی حضور ندارد یا در محیط هایی مانند مدرسه، هتل یا کافی نت و کافی شاپ بدون داشتن یک رایانه مشخص بخواهد به نرم افزارهای سرور در دفتر مرکزی سازمان خود دسترسی پیدا کند می تواند از ریموت اپ (RemoteApp ) و یا سیتریکس (Citrix XenApp) استفاده کند.
Hyper-V
تعریف ما از کاربرد مجازی‌ سازی در حیطه سیستم عامل عبارت است از راهکاری که اجازه می دهد چندین سیستم عامل میهمان بطور همزمان بر روی یک میزبان سخت افزاری به اجرا در آیند.
اشتراک منابع سخت افزاری موجود بر روییک رایانه بین خادمان نرم افزارییکی از، فناوریهای مورد توجه کارشناسان در چند سال اخیر بوده و سرمایه گذاری های اقتصادی و تحقیقاتی زیادی از سوی شرکت های بزرگ روی آن صورت گرفته است .
مجازی سازی به شما این امکان را می‌دهد تا روی یک سیستم (فیزیکی) چندین سیستم مجازی داشته باشید، به‌طوری که تک‌تک آن‌ها به صورت مستقل برای ارائه سرویس ایفای نقش می‌کنند، در صورتی که همه آن‌ها به‌طور فیزیکی از یک منبع تغذیه می‌شوند.
به بیان دیگر، منبع فیزیکی-سخت‌افزاری بین تمامی آن‌ها به اشتراک گذاشته می‌شود.
در این حالت هر یک از سیستم‌های مجازی می‌توانند دارای سیستم‌عامل‌ها و نسخه‌های متفاوت باشند.
به‌طور مثال، یکی از سیستم‌ها به‌عنوان دومین کنترلر ایفای نقش می‌کند و تحت سیستم‌عامل ویندوز سرور ۲۰۱۲ است و دیگری با نسخه‌ای از سیستم‌ عامل لینوکس به‌عنوان کش سرور عمل می‌کند .
ماشین مجازی یا Virtual machine به سیستمی اطلاق می گردد که اجرای سیستم مجازی را بر عهده گرفته است. هر ماشین مجازی می تواند شامل سیستم عامل، سخت افزار و نرم افزار اختصاصی خود باشد.
ماشین های مجازی، مستقل از سکوی سخت افزاری یا سیستم عامل اولیه به فعالیت خود ادامه می دهند. زیرا دراغلب سیستم های مجازی ساز، یک لایه جدا کننده به نام Hypervisor میان سیستم عامل میهمان (مجازی) و سخت افزار یا منابع فیزیکی موجود حائل می گردد.
کار Hypervisor ایجاد یک دید مستقل مجازی از سخت افزار یا منابع است .Hypervisor باعث می شود ماشین های مجازی از دید یکدیگر پنهان بمانند و هر ماشین مجازی تصور کتد تمام سخت افزار یا منابع لازم را در اختیار گرفته است.
Hyper-V یکی از بزرگترین محصولات مجازی سازی در دنیا می باشد ، که به شما اجازه می دهد تا با استفاده از تکنولوژیمجازی بار محیط واقعی خود را به صورت مجازی ارائه دهید.
Hyper-V به شما اجازه میدهد تا بتوانید سخت افزار خود را به صورت مجازی ارائه دهید تا بتوانید هر تعداد که سخت افزار شما پشتیبانی می کند ماشین مجازی بر روی یک سیستم فیزیکی داشته باشید. هر ماشین مجازی به صورت کامل ایزوله و مجازی شده است و تفاوتی با یک سیستم فیزیکی ندارد .
Hyper-V با قابلیت های منحصر به فرد که در ویکی های بعدی به صورت کامل به آن اشاره می کنیم به یکی از محنصر ترین محصولات مجازی دنیا تبدیل شده است.
از زمان Server2008 اولین Hyper-V ارائه شد و هم اکنون نیز با معرفی نسخه آزمایش ویندوز سرور ۲۰۱۲ شاهد جدیدترین نسخه Hyper-V میباشیم . که امکانات فوق العاده را بهمراه دارد.
همانطور که دربالا فواید مجازی سازی گفته شد ، Hyper-V بستری را فراهم می کند که شما میتوانید نرم افزارهای و برنامه و حجم کاری خود را مجازی کنید و با این کار به بسیاری از اهداف که در جهت افزایش کارایی و کاهش هزینه ها در یک سازمان می باشد ، کمک می کند.
در زیر بعضی از این موارد را با هم مرور می کنیم. ایجاد و یا گسترش یک بستر Private Cloud . Hyper-V یکی از مهمترین بخش های ایجاد یک Private Cloud می باشد که به شما اجازاه می دهد بر اساس تقاضا و در خواست کاربران از منابع سخت افزاری استفاده کند.
– ایجاد و یا گسترش یک بستر Private Cloud . Hyper-V یکی از مهمترین بخش های ایجاد یک Private Cloud می باشد که به شما اجازاه می دهد بر اساس تقاضا و در خواست کاربران از منابع سخت افزاری استفاده کند.
– افزایش بهره برداری از سخت افزار ، با ارائه و توسعه سرور های و حجم کاری در ماشین مجازی نیاز شما به سرور های فیزیکی که نیاز مند فضای زیاد ، ایجاد سرمایش و گرمایش مناسب و یا برق شدید می باشد را کاهش می دهد.
– با قابلیت های که در Window Server و هم چنین در Hyper-V میباشد.شما قادر خواهید بود که قابلیت انلاین بود و یا به اصطلاح در دسترس پذیری را به حداکثر برسانید، بدون اینکه جتی برای لحظه حجم کاری شما دچار مشکل شود.
– ایجاد و توسعه دسکتاپ مجازی
– افزایش بهره وری و هم چنین فعالیت های آزمایشی .
– و هزاران دلیل دیگر که ثابت می کند Hyper-V فوق العاده است.
در این جا ما بر اساس Windows Server2012 مستندات خود را ارائه می دهیم. Hyper-V نیز برای اولین بار بر روی سیستم Client خود یعنی ویندوز ۸ نیز قابل اجرا و فعال سازی می باشد.
قابلیت های و ویزگی های جدید به ویندوز سرور ۲۰۱۲ اضافه شده و خیلی از قابلیت ها نیز توسعه و بهبود یافته است . در این ویکی ما فرض را بر این می گیریم که شما از نقطه صفر میخواهید Hyper-V را یاد بگیرید پس تمام موارد ان را به صورت دقیق بیان می کنیم.
در این سری اموزش سعی می کنیم Hyper-V و مدیریت و پیکربندی آن را بصورت کامل بیان کنیم. سپس چند سناریو و تست نیز پس از معرفی نیز انجام میدهیم.