logo

خدمات اجرایی

Load balancing چیست؟
فناوری Load balancing یا متعادل نمودن بار ترافیکی یکی از عوامل پایه در تبادل اطلاعات در فضای مجازی امروزی به شمار می رود. اما این تکنولوژی متاسفانه در حال حاضر در نظر اکثر افراد ناآشنا بوده و در بسیاری از موارد نیز به عنوان یک اصل در مهندسی شبکه در نظر گرفته نمی شود.برای بهره مندی از تمامی امکانات و مزیت های این فناوری پرسود، متخصصان شبکه و فناوری اطلاعات باید از تمامی مفاهیم پایه ای و جزئی آن اطلاع کسب کنند. در این مقاله قصد داریم تا با نگاهی دقیق تر به تکنیک Load balancing شما را نیز قادر به بهره مندی بیشتری از این فناوری نماییم.حال که با مفهوم load balancing چیست آشنا شدید در امتداد مقاله به بررسی دقیق آن و همین طور لود بالانسر چیست می پردازیم.
load balancer چیست؟
balancing در ابتدا در فرم سخت افزارهای متعادل کننده بار ترافیکی بر پایه شبکه، نقش خود را در دنیای فناوری اطلاعات آغاز کرد و هم اکنون یکی از اجزای حیاتی در متدهای Application Delivery Controller (ADC) می باشد. پس از استفاده ابتدایی از Load balancing در شبکه ها، دومین مصرف قابل توجه آن ها به عنوان دستگاه های پیشرفته تر Load balancer تحت شبکه بود که در واقع نقش پدر متدهای ADC امروزه را بازی می کردند. از آن جا که این دستگاه ها به صورت مستقل و خارج از سرور برنامه ها (Application server) قادر به کار بودند، می توانستند با استفاده از تکنیک های Straightforward شبکه، وظیفه تقسیم بار را به درستی انجام دهند. این دستگاه ها در اصل، آدرسی مجازی از سرورهای مورد نظر را به دنیای خارجی نمایش می دادند، با اینکار، زمانی که کاربران تقاضای ارتباط با سرور را ارسال می کردند، می توانستند به صورت هوشمند و خودکار از طریق بهترین و کم ترافیک ترین مسیر موجود به سرور مربوطه خود متصل شوند. در این عملیات سرورهای NAT یا Network address translation نیز نقش حیاتی را ایفا می نمایند.
عملیات Load balancing به طور خلاصه به سازمان ها و شرکت ها اجازه می دهد تا ترافیک اطلاعاتی ورودی به مجموعه خود را بین چند مقصد back-end تقسیم کرده و از انباشه شدن تمام بار بر روی یک سرور جلوگیری کنند. کلمات Cluster, Pool و یا Farm به معنای مجموعه ای از چند سرویس مشابه بر روی یک یا تعدادی از Host ها می باشند. برای مثال مجموعه تمام سرویس هایی که به سازمان مورد نظر، قابلیت ارایه خدمات پردازش Web page ها را می دهد، Cluster صفحات وب نامیده می شود. و همچنین تمامی سرویس هایی که خدمات تجارت الکترونیک را برای سازمان فراهم می سازند، Cluster به نام E-commerce نامیده می شود. نکته کلیدی در Cluster ها این است که دارای سرویس هایی مشابه هستند که نحوه کار با تمام آن ها به صورت واحد راحت تر از تنظیم تک تک آن ها است.