logo

خدمات اجرایی

اجرای کابل‌کشی شبکه : با جمع‌آوری اطلاعات دقیق و طراحی نقشه کابل‌کشی شبکه به همراه تجربیات و مهارت‌های بسیار کارشناسان شرکت رایکانت در زمینه اجرای پروژه‌های کابل‌کشی شبکه، این اطمینان را به شما می‌دهیم که بخش‌های مختلف ساختار درون سازمانی شما، می‌توانند بدون هیچ‌گونه ریسک امنیتی و از دست دادن اطلاعات حفاظت شده و بدون مشکل و قطعی با یکدیگر ارتباط داشته باشند. در نهایت این اطمینان را به شما می‌دهیم که تجارت شما بدون هیچ‌گونه مشکلی در بالاترین سطح عملکرد و بیشترین بهره‌وری را خواهد داشت. با جمع‌آوری اطلاعات دقیق و طراحی نقشه کابل‌کشی شبکه به همراه تجربیات و مهارت‌های بسیار کارشناسان شرکت رایکانت در زمینه اجرای پروژه‌های کابل‌کشی شبکه، این اطمینان را به شما می‌دهیم که بخش‌های مختلف ساختار درون سازمانی شما، می‌توانند بدون هیچ‌گونه ریسک امنیتی و از دست دادن اطلاعات حفاظت شده و بدون مشکل و قطعی با یکدیگر ارتباط داشته باشند. در نهایت این اطمینان را به شما می‌دهیم که تجارت شما بدون هیچ‌گونه مشکلی در بالاترین سطح عملکرد و بیشترین بهره‌وری را خواهد داشت.
اجرای کابل کشی و ترانکینگ، داکت کشی شبکه، آرایش رک بخش‌های مهمی از نصب و راه‌اندازی شبکه کامپیوتری است. بنابراین داشتن یک شبکه پرسرعت، مستلزم کابل کشی و زیرساخت باکیفیت و استاندارد است.

راه اندازی شبکه‌ کابلی :
شبکه‌ کابلی : شبکه‌. این واژه امروزه به یکی از محبوب‌ترین و پرکاربردترین بخش‌های دنیای فناوری و کامپیوتر اختصاص دارد. کافی است نگاهی به موضوعات خبری، فناوری‌ها یا حتی دوره‌های آموزشی بیاندازید تا به محبوبیت این مبحث پی ببرید. شبکه آن طور که تصور می‌شود سخت و پیچیده نیست. با صرف زمان کافی و مطالعه منابع مناسب، هر کسی می‌تواند در زمینه خدمات شبکه , راه اندازی شبکه به یک متخصص برجسته‌ تبدیل شود. ما در پیمودن قدم‌های اول و آشنایی اولیه در این زمینه به شما کمک می‌کنیم.

شبکه‌های باسیم تجهیزات و استانداردها (Wired) :
اصولاً یک شبکه محلی باسیم به گروهی از دستگاه‌های الکترونیکی گفته می‌شود که از طریق سیم به یکدیگر متصل شده‌اند. اغلب این دستگاه‌ها به کمک وسیله‌ای به نام روتر (Router) یا مسیریاب به هم متصل می‌شوند، وسیله‌ای که شراط اولیه پشتیبانی شبکه را ایجاد می‌کنند.
روتر (Router) :
روتر (مسیریاب)، وسیله مرکزی یک شبکه محلی محسوب می‌شود. معمولاً یک سر کابل شبکه به روتر وصل می‌شود. سر دیگر کابل نیز، به پورت شبکه دستگاه (رایانه) وصل می‌شود. به زبان ساده روتر را می‌توان به اداره پست مرکزی تشبیه کرد. مرسوله‌ها از ایستگاه‌های مختلف به این اداره می‌آیند و سپس از بهترین مسیر به سمت مقصد ارسال می‌شوند.

راه اندازی شبکه وایرلس :
در تکنولوژی Wireless به جای کابل از امواج راديويی، مادون قرمز و مايکروويو برای انتقال اطلاعات بين دستگاه ها استفاده می گردد. در این تکنولوژی اطلاعات با کمک این فناوری که مدولاسیون نامیده می شود در نقطه ای که اطلاعات را ارسال میکند تبدیل به امواج شده و به سمت مقصد ارسال می شود. سپس در نقطه گیرنده امواج مجددا تبدیل به دیتا شده و مورد استفاده قرار می گیرد. در راه اندازی شبکه وایرلس مدل های مختلفی وجود دارد و تفاوت هایی با مدل کابلی که در ادامه توضیح می دهیم.
مزایا و معایب راه اندازی شبکه وایرلس :
مزایای تکنولوژی وایرلس
راه اندازی آسان : راه اندازی شبکه های وایرلس به علت اینکه نیاز به نصب داکت و پریز و کابل کشی ندارد با سرعت و سهولت بیشتری راه اندازی می شود. اطلاعات را متمرکز می‌کند، یعنی برای دسترسی به یک سری اطلاعات نیاز به جست و جوی در مکان‌های مختلف نباشد.
قابلیت تحرک : در سیستم های کابلی امکان حرکت و جابجایی وجود ندارد. دستگاه ها برای اتصال به شبکه باید در کنار پریز ها قرار بگیرند. در شبکه های بی سیم به علت اینکه اطلاعات از طریق امواج منتقل می شوند می توانند براحتی در منطقه هایی که تحت پوشش قرار دارد به شبکه متصل گردیده و حرکت کنند.
قابلیت گسترش آسان: در سیستم کابلی برای اضافه کردن کلاینت ها باید برای آنها کابل جداگانه کشیده و پریز نصب گردد. اما در سیستم وایرلس اضافه کردن کلاینت تنها با قرار دادن کارت شبکه وایرلس بر روی سیستم ها و یا استفاده از دستگاه هایی که به این سیستم مجهز هستند انجام می پذیرد.
پوشش فواصل بالا: کابل های زوج سیم بهم تابیده حداکثر تا فاصله ۱۰۰ متر امکان ارسال اطلاعات را دارند. فیبر نوری هم برای فواصل بالا علاوه بر پر هزینه بودن دشواری خاص خود را دارد که در فواصل خیلی بالا این مسئله خود را به شدت نشان می دهد. با کمک سیستم وایرلس به راحتی می توان فواصل تا ده ها کیلومتر را به هم متصل نمود.
عدم برخورد به مشکلات کابل کشی: کابل کشی در برخی مکان ها مانند اماکن تاریخی، اجاره ای، مرتفع و امثالهم دردسر ساز می باشد. در چنین مکان هایی کابل کشی منجر به تخریب اماکن شده و یا ممکن است با مخالفت افراد روبرو گردد. با کمک فناوری وایرلس تنها با نصب یک دستگاه شبکه برقرار می گردد.
معایب شبکه وایرلس
سرعت: نرخ ارسال و دریافت در شبکه های کابلی بسیار بالاتر از شبکه های بی سیم می باشد. با پیشرفت تکنولوژی مرتب به سرعت های انتقال بالاتری دست یافته می شود اما همزمان با آن سرعت انتقال اطلاعات در سیستم های کابلی نیز افزایش می باشد و همواره دارای نرخ بالاتری از وایرلس می باشد.
امنیت: امنیت اطلاعات در سیستم کابلی بسیار بالا می باشد. برای نفوذ به این سیستم باید بتوان بصورت فیزیکی به نود های شبکه دسترسی پیدا کرد و تنظیمات مربوط به امنیت شبکه را نیز خنثی نمود اما در سیستم های وایرلس به علت انتشار اطلاعات در فضا از امنیت پایین تری برخوردار می باشد. سیستم شبکه مبتنی بر کابل به نسبت شبکه وایرلس از پایداری بالاتری برخوردار است و کمتر دچار مشکلات و قطعی و وصلی می گردد.
هزینه بالاتر: تجهیزات شبکه کابلی از قیمت پایین تری نسبت به راه اندازی شبکه وایرلس برخوردار می باشد.

راه اندازی سیستم تلفن داخلی :
برای راه اندازی سیستم تلفن داخلی برای هر شرکت از دستگاهی به نام سانترال استفاده می شود ساز و کار این دستگاه به این صورت است که خطوط شهری را به خطوط داخلی مرتبط می کند . سپس می توان دستگاه را به نحو مورد نیاز برنامه ریزی کرد و طبق برنامه ریزی از پیش تعیین شده دستگاه کار خود را انجام می دهد و تماس ها را انتقال می دهد . داخلی تلفن ها معمولا با شماره های سه رقمی شناخته می شوند به طور مثال 101 یا 207 و.. و میتوان با شماره گیری بعد از تماس با خط شهری یا داخلی مورد نظر ارتباط برقرار کرد و همچنین درون شرکت نیز می توان با گرفتن تنها شماره داخلی با داخلی مورد نظر ارتباط گرفت و علاوه بر اینکه این تماس داخلی هزینه ای را در برندارد و رایگان است هیچ کدام از خطوط شهری اشغال نخواهد شد. این دستگاه ها به انواع مختلفی تقسیم می شوند. اگر از لحاظ ظرفیت نگاه کنیم این دستگاه ها به دو نوع کم ظرفیت که مخصوص شرکت های کوچک تا متوسط است و تعداد خطوط داخلی و شهری زیادی را ساپورت نمی کند. نوع دیگر دستگاه سانترال پر ظرفیت است که برای شرکت های بزرگ مورد استفاده قرار میگیرد و تعداد خطوط شهری و داخلی زیادی را ساپورت می کند.
اگر از لحاظ نوع ارتباط بخواهیم در نظر بگیریم دستگاه های سانترال به دو نوع ارتباط با کابل و ارتباط از طریق شبکه تقسیم می شوند. نسل جدید سانترال ها که سانترال های ویپ یا تحت شبکه نام دارند بسیاری از قابلیت های پیشرفته و منحصر به فرد مرکز تماس را برای سیستم تلفن داخلی فراهم می کنند. طراحی الگوهای پیشرفته ، سیستم های انتظار در صف و نظر سنجی از جمله قابلیت های متداول پیشرفته در این سیستم ها هستند. در سانترال ویپ ارتباط بین داخلی ها از طریق بستر شبکه کامپیوتر فراهم می شود و هر گوشی داخلی صرفا از طریق کابل شبکه یا وایرلس به سیستم ویپ متصل می گردد.

مرتب سازی رک :

در این مقاله قصد داریم تا علل و عواملی که باعث مرتب سازی آرایش رک می شود را بیان خواهیم کرد. هر سازمان و شرکتی که نیاز به یک شبکه کامپیوتری مجهز دارد، باید شروع به خرید تجهیزات گران قیمتی مانند سوئیچ، سرور، روتر، یو پی اس و … کند. پس برای محافظت از این دستگاه ها، تکنسین IT وظیفه مرتب سازی این تجهیزات و کابل های متصل به آن ها را در رک ها بر عهده دارد تا مانع از وارد شدن هر گونه آسیب احتمالی به این تجهیزات شود. نتیجه آنکه مرتب سازی آرایش رک از مهمترین کارهای مربوط به شبکه کامپیوتری می باشد.
علت و عوامل مرتب سازی چیدمان Rack
• مشخص سازی کابل های به کار رفته در Rack:
در صورت نصب یک رک و قرار دادن تجهیزات شبکه در داخل آن، برای ایجاد ارتباط بین این تجهیزات به کابل شبکه نیاز است. در صورتیکه یک سازمان دارای شبکه بزرگ باشد، باید این کابل کشی به شکل استاندارد و درست انجام شود تا مسیر کابل کشی مشخص باشد تا در زمان ایجاد اشکال در سیستم، تکنسین با مشکل مواجه نشود. اگر این کابل کشی به صورت نامنظم انجام شود، آرایش رک بسیار نامرتب خواهد بود. برای بهتر انجام دادن کابل کشی در داخل Rack، می توانید از رنگ های مختلف کابل ها برای این کار استفاده کنید.
• توجه به گردش صحیح هوا در داخل Rack:
با توجه به اینکه تعداد زیادی دستگاه در داخل رک قرار می گیرد، هر کدام از این تجهیزات در زمان فعالیت خود گرما زیادی تولید می کنند که برای خارج کردن گرما، از فن های نصب شده در داخل رک ها استفاده می شود. در صورتیکه کابل کشی به شکل نامنظم انجام شود، گردش هوا به شکل صحیح انجام نمی شود و حتی احتمال آتش سوزی وجود دارد. پس آرایش رک در زمان کابل کشی از اهمیت بالایی برخوردار است.
• عوامل موثر در چیدمان Rack
نوع Rack:
به طور کلی رکها در دو نوع دیواری و ایستاده و در ابعاد مختلف تولید می شوند. هر سازمانی با توجه به نیاز خود، به سراغ یکی از این دو نوع رک می روند.
توجه به نقشه Rack:
از مهمترین عواملی که در زمان نصب تجهیزات شبکه و کابل کشی باید به آن توجه کرد، نوع نقشه رک می باشد تا پس از نصب دستگاه ها با مشکلی مواجه نشویم و آرایش رک ایرادی نداشته باشد. در نتیجه اگر در زمان انجام کار به نقشه رک توجه داشته باشیم در صورت بروز مشکلی، بدون هیچ گونه دردسری می توان اشکال به وجود آمده را برطرف کرد مثلا محل قرارگیری یکی از دستکاه ها را جابجا کرد.
توجه به نحوه قرار گرفتن تجهیزات در داخل Rack:
برای آنکه فضای داخل رک را به شکل درستی تقسیم بندی کنید، به محل قرارگیری تجهیزات شبکه توجه ویژه ای داشته باشید. روش صحیح قرار دادن دستگاه ها در داخل Rack به این صورت است که تجهیزات سنگین مانند UPS و سرور را در طبقه پایین قرار می دهند. لوازمی مثل کیبورد و مانیتور را برای دسترسی راحت تر در طبقه وسطی و سوئیچ ها را بر اساس وزن در طبقه های بالایی قرار می دهند.
کابل کشی درست:
آخرین مرحله به کابل کشی مربوط می شود که مهمترین بخش در آرایش رک به حساب می آید. این مرحله به یک تکنسین متخصص نیاز دارد تا کار به شکل منظم و تمیز انجام شود.